Sport

„Gusturile românești“, stricate și în Ardeal: culisele prăbușirii CFR-ului ne arată rețeta eșecului

14 februarie
451
2milion

Fotbalul românesc e atât de „bolnav“, încât până și echipele care domină Superliga noastră modestă au niște lacune majore! E suficient să te uiți la vârful ierarhiei ca să te convingi de acest lucru.

Lider e FCSB. Adică, o grupare dominată de amatorism. Unde patronul a desființat, practic, rolul antrenorului de ani buni, ajungând să vorbească, răspicat, despre schimbări dictate telefonic, în timpul partidelor, și faptul că oamenii de pe bancă sunt „slujitorii“ săi. Într-o întrecere normală, o asemenea anomalie fotbalistică, așa cum e FCSB (Faci Ce Spune Becali), ar fi fost o formație de subsolul clasamentului. La noi, având în vedere cât de slabe sunt restul echipelor, FCSB a devenit „chiorul din țara orbilor“ în actuala stagiune.

Și e normal să fie așa, când vedem în ce situație se află echipa de pe locul 2, CFR Cluj. Vorbim despre o grupare „metamorfozată“ la finalul sezonului trecut. Doar că, așa cum se întâmplă de obicei la noi, schimbările nu sunt făcute nici cu cap și nici în bine. Iar CFR parcă a ținut să demonstreze exact asta!

Întinerirea feței cu 11 ani! În 2 săptămâni, ridurile s-au netezit vizibil
06 sept.
784
3milion

În primul rând, fosta campioană l-a înlocuit pe Dan Petrescu (55 de ani) cu Andrea Mandorlini (63 de ani). Adică, un tehnician repatriat din liga a treia italiană, în condițiile în care, până la revenirea la CFR Cluj – a mai pregătit echipa între noiembrie 2009 – septembrie 2010 – ultimele două formații din CV-ul italianului au fost Mantova și Padova. Ambele de Serie C!

Așadar, un specialist al câștigării trofeelor interne pe bandă, Dan Petrescu, a fost înlocuit cu un tehnician fără nicio performanță notabilă, în afara celor două trofee cucerite chiar cu CFR (titlul și Cupa României), însă ambele cu mai bine de un deceniu în urmă.

Campania de transferuri a slăbit echipa

Cu un antrenor scos din anonimatul Seriei C, CFR și-a remaniat apoi lotul, coborând nivelul valoric prin niște transferuri low-cost. Au plecat „greii“ Boateng, Scuffet, Yeboah, Burcă și Petrila, cu care echipa „gâfâise“ oricum la finalul stagiunii precedente, și au fost aduși alții mai slabi, precum Juricic (Pyunik Erevan), Ajeti (Pordenone), Jefte (Pafos) sau Konoplyanka (Cracovia). Ultimele două mutări arată cel mai bine cum au dat-o în bară șefii CFR-ului! Jefte a fost deja pus pe liber, după 14 meciuri în care a marcat de 2 ori, în timp ce ucraineanul Konoplyanka, „praf“ după o carieră impresionantă, a adunat trei prezențe în tricoul clujenilor și, la rândul său, va pleca în pauza competițională.

O femeie de 64 de ani, cu fața unui copil, iată secretul ei
06 sept.
295
1milion

Avertismentul din Europa, băgat sub preș

Un semn clar că la CFR urmează un sezon ratat, după deciziile proaste din vară, a venit foarte devreme, încă din perioada iulie – august. Formația din Gruia a fost prima din România eliminată din Conference League. După dubla cu Demirspor (Turcia), 1-1 acasă și 1-2 în deplasare, în turul II preliminar. Atenție: în retur, CFR a „reușit“ să fie rateze calificarea în fața unei echipe care a jucat în inferioritate numerică din minutul 63, după eliminarea fracezului Gravillon!

Imediat după această contraperformanță, patronul Ioan Varga a venit cu niște declarații bulversante, semn că omul nu realizează ce se întâmplă la club. „Sincer, am o bucurie. Simt că am acum o echipă bună și-n campionat o să fim bine. Sunt mulți care vorbesc și habar n-au de fotbal! Domnul Mandorlini mi-a făcut impresie bună. E foarte serios și pragmatic! La anul, ne concentrăm pe cupele europene, acum vom face treabă în campionat“, era discursul rupt de realitate al patronului.

Au „reușit“ să facă egal cu... Dinamo

Cu participarea europeană „rezolvată“ rapid, CFR s-a concentrat pe campionat. Și, într-adevăr, după un eșec cu FCSB (0-1), a reușit să lege o serie pozitivă, câștigând în șase din următoarele șapte runde. Apoi însă, de la începutul lunii august, clujenii au luat-o la vale.

Am peste 47 de ani! Nimeni nu crede și în zadar! Întinerire instantanee a feței.
06 sept.
323
1milion

Prăbușirea CFR-ului a fost posibilă și pentru patronul Ioan Varga a continuat să nege evidența și anume faptul că echipa arată groaznic! Pe 26 noiembrie, la o zi după o remiză albă cu UTA pe teren propriu, finanțatorul ardelenilor confirma, încă o dată, că e rupt de realitate.

Nu sunt dezamăgit. Suntem în grafic şi luptăm, în continuare, pentru titlu. O să-și revină şi băieţii accidentaţi şi lucrurile se vor schimba în bine. Cu Mandorlini n-am nimic. Având în vedere ce revoluţie a fost în vară, n-are ce să mă nemulţumească. Omul îşi face treaba, echipa joacă un alt fotbal faţă de anii trecuţi. I-am pus ca obiectiv reconstrucţia echipei şi titlul. La mine nu există an fără să-mi doresc titlul. Nu bag atâţia bani fără să am acest obiectiv. Şi cred că suntem în grafic. În play-off contează ce facem. Acolo trebuie să fim la nivel maxim“, spunea Varga, în dialog cu prosport.ro. Din momentul acordării acestui interviu, CFR a făcut un punct în trei meciuri.

Mai întâi, a fost remiza cu Dinamo (1-1), într-un moment în care formația din Ștefan cel Mare era ciuca bătăilor, de râsul campionatului. Acest rezultat a fost urmat de o serie groaznică pentru pretențiile CFR-ului: opt meciuri în Superligă dintre care unul singur câștigat: 3-1 cu Farul acasă. În rest, ardelenii au acum șase partide la rând în care n-au bătut pe nimeni (trei egaluri, trei înfrângeri). Ultima dată când CFR s-a confruntat cu o asemenea criză a fost în sezonul 2014-2015, când echipa a avut opt meciuri la rând fără victorie în campionat (cinci egaluri, trei înfrângeri). În acel sezon, CFR s-a clasat pe 3, la 14 puncte de campioana FCSB.

Varga s-a mințit singur

Cum se elimină papiloamele în mod natural (3 zile)
19 aug.
913
4milion

Revoluție, vorbe goale...

Având în vedere că CFR nu bate pe nimeni și, mai grav, joacă foarte slab, e clar că zilele lui Mandorlini pe bancă sunt numărate. E posibil ca meciul cu Universitatea Cluj, de mâine, să fie chiar ultimul pentru italian în Gruia. De altfel, din declarațiile date de președintele Cristi Balaj reiese că sprijinul conducerii pentru Mandorlini s-a cam dus.

Orice antrenor e ţinut de rezultate. În iarnă, vom face o analiză şi vedem care va fi decizia cea mai bună. Suntem nemulţumiţi de rezultate, dar e o culpă comună, nu e doar vina antrenorului“, a spus Balaj la Orange Sport.

Iar Varga, abordat de PlaySport, a avut un discurs foarte schimbat față de acum trei săptămâni: „Nici mie nu-mi vine să cred ce rău merge echipa, mi-am dorit patru victorii din ultimele patru meciuri ale anului, dar am mers din rău în mai rău. E complicată situatia, nu-mi place ce se întâmplă. Așteptăm să vedem ce va fi la ultimul meci și apoi vom trage linie“.

În weekend, înainte ca CFR să piardă cu Sepsi, același Varga anunțase o mare revoluție la CFR într-o intervenție la „Fanatik“: „Pot să vă dezvălui un singur lucru și anume că vom face o campanie spectaculoasă de transferuri. Un fotbalist de primă ligă din Argentina, un atacant formidabil, genul de mijlocaș-atacant care face diferența și dă multe goluri și care va fi adus, probabil, pe o sumă-record pentru România. Vreau neapărat titlul, voi aduce sigur cinci jucători, poate chiar șase sau șapte. Va fi cea mai spectaculoasă campanie de transferuri a CFR-ului de când am preluat această echipă“.

Asta vă va vindeca genunchii și articulațiile! Metodă naturală
19 aug.
598
2milion

După asemenea promisiuni, rămâi cu o singură întrebare. Ce-i drept, una fără răspuns: dacă urmează să fie aduși jucători pe sume-record, în ceea ce va fi cea mai spectaculoasă campanie de achiziții sub comanda lui Varga, atunci de ce în vară la CFR s-a făcut o tăiere drastică de costuri, cu o campanie de transferuri care a coborât nivelul, în loc să-l ridice?

În fotbalul nostru dominat de vorbe goale și amatorism însă, astfel de „strategii“ reprezintă „specialitatea casei“. Nu degeaba am ajuns să avem un campionat care, în acest sezon, a încheiat socotelile cu cupele europene în luna august.

Superliga 2023-2024, etapa a 21-a (ultima din 2023)

Ieri

FC U Craiova 1948 – Petrolul 2-0

Poli Iași – FCSB 1-3

Astăzi

UTA – Universitatea Craiova 17.30

Farul Constanța – Rapid 20.30

Dacă aveți prostatită sau alergați frecvent la baie citiți urgent
19 aug.
736
3milion

Mâine

Hermannstadt – Sepsi 17.00

CFR Cluj – Universitatea Cluj 19.45

Vineri

Oțelul Galați – Botoșani 17.30

Dinamo – Voluntari 20.30

Clasament

1. FCSB 21 13 5 3 38-20 44

2. CFR Cluj 20 9 6 5 33-21 33

3. Universitatea Craiova 20 9 6 5 29-21 33

4. Rapid 20 8 8 4 34-22 32

5. Sepsi 20 8 5 7 26-24 29

6. Universitatea Cluj 20 7 8 5 28-27 29

7. Farul Constanța 20 8 5 7 30-31 29

8. Hermannstadt 20 6 10 4 26-22 28

9. FC U Craiova 1948 21 8 3 10 33-33 27

10. Petrolul 21 5 12 4 22-22 27

11. Oțelul Galați 20 5 11 4 22-20 26

12. Voluntari 20 6 6 8 26-33 24

13. UTA 20 5 8 7 21-26 23

Am slăbit 28 kg în 4 săptămâni! Consumați înainte de somn un
19 aug.
687
3milion

14. Poli Iași 21 5 8 8 25-31 23

15. Dinamo 20 3 4 13 12-31 13

16. Botoșani 20 0 9 11 18-39 9

*Locurile 1-6 intră în play-off (tur-retur, în total 10 etape).

*Locurile 7-16 vor continua în play-out (manșă unică, în total 9 etape).

*Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locurile 2 și 3 din play-off, în Europa Conference League.

*Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

*Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Aceasta vă va vindeca genunchii și articulațiile în 2 nopți
19 aug.
430
2milion



Sport

„Gusturile românești“, stricate și în Ardeal: culisele prăbușirii CFR-ului ne arată rețeta eșecului

14 februarie
451
2milion

Fotbalul românesc e atât de „bolnav“, încât până și echipele care domină Superliga noastră modestă au niște lacune majore! E suficient să te uiți la vârful ierarhiei ca să te convingi de acest lucru.

Lider e FCSB. Adică, o grupare dominată de amatorism. Unde patronul a desființat, practic, rolul antrenorului de ani buni, ajungând să vorbească, răspicat, despre schimbări dictate telefonic, în timpul partidelor, și faptul că oamenii de pe bancă sunt „slujitorii“ săi. Într-o întrecere normală, o asemenea anomalie fotbalistică, așa cum e FCSB (Faci Ce Spune Becali), ar fi fost o formație de subsolul clasamentului. La noi, având în vedere cât de slabe sunt restul echipelor, FCSB a devenit „chiorul din țara orbilor“ în actuala stagiune.

Și e normal să fie așa, când vedem în ce situație se află echipa de pe locul 2, CFR Cluj. Vorbim despre o grupare „metamorfozată“ la finalul sezonului trecut. Doar că, așa cum se întâmplă de obicei la noi, schimbările nu sunt făcute nici cu cap și nici în bine. Iar CFR parcă a ținut să demonstreze exact asta!

Întinerirea feței cu 11 ani! În 2 săptămâni, ridurile s-au netezit vizibil
06 sept.
784
3milion

În primul rând, fosta campioană l-a înlocuit pe Dan Petrescu (55 de ani) cu Andrea Mandorlini (63 de ani). Adică, un tehnician repatriat din liga a treia italiană, în condițiile în care, până la revenirea la CFR Cluj – a mai pregătit echipa între noiembrie 2009 – septembrie 2010 – ultimele două formații din CV-ul italianului au fost Mantova și Padova. Ambele de Serie C!

Așadar, un specialist al câștigării trofeelor interne pe bandă, Dan Petrescu, a fost înlocuit cu un tehnician fără nicio performanță notabilă, în afara celor două trofee cucerite chiar cu CFR (titlul și Cupa României), însă ambele cu mai bine de un deceniu în urmă.

Campania de transferuri a slăbit echipa

Cu un antrenor scos din anonimatul Seriei C, CFR și-a remaniat apoi lotul, coborând nivelul valoric prin niște transferuri low-cost. Au plecat „greii“ Boateng, Scuffet, Yeboah, Burcă și Petrila, cu care echipa „gâfâise“ oricum la finalul stagiunii precedente, și au fost aduși alții mai slabi, precum Juricic (Pyunik Erevan), Ajeti (Pordenone), Jefte (Pafos) sau Konoplyanka (Cracovia). Ultimele două mutări arată cel mai bine cum au dat-o în bară șefii CFR-ului! Jefte a fost deja pus pe liber, după 14 meciuri în care a marcat de 2 ori, în timp ce ucraineanul Konoplyanka, „praf“ după o carieră impresionantă, a adunat trei prezențe în tricoul clujenilor și, la rândul său, va pleca în pauza competițională.

O femeie de 64 de ani, cu fața unui copil, iată secretul ei
06 sept.
295
1milion

Avertismentul din Europa, băgat sub preș

Un semn clar că la CFR urmează un sezon ratat, după deciziile proaste din vară, a venit foarte devreme, încă din perioada iulie – august. Formația din Gruia a fost prima din România eliminată din Conference League. După dubla cu Demirspor (Turcia), 1-1 acasă și 1-2 în deplasare, în turul II preliminar. Atenție: în retur, CFR a „reușit“ să fie rateze calificarea în fața unei echipe care a jucat în inferioritate numerică din minutul 63, după eliminarea fracezului Gravillon!

Imediat după această contraperformanță, patronul Ioan Varga a venit cu niște declarații bulversante, semn că omul nu realizează ce se întâmplă la club. „Sincer, am o bucurie. Simt că am acum o echipă bună și-n campionat o să fim bine. Sunt mulți care vorbesc și habar n-au de fotbal! Domnul Mandorlini mi-a făcut impresie bună. E foarte serios și pragmatic! La anul, ne concentrăm pe cupele europene, acum vom face treabă în campionat“, era discursul rupt de realitate al patronului.

Au „reușit“ să facă egal cu... Dinamo

Cu participarea europeană „rezolvată“ rapid, CFR s-a concentrat pe campionat. Și, într-adevăr, după un eșec cu FCSB (0-1), a reușit să lege o serie pozitivă, câștigând în șase din următoarele șapte runde. Apoi însă, de la începutul lunii august, clujenii au luat-o la vale.

Am peste 47 de ani! Nimeni nu crede și în zadar! Întinerire instantanee a feței.
06 sept.
323
1milion

Prăbușirea CFR-ului a fost posibilă și pentru patronul Ioan Varga a continuat să nege evidența și anume faptul că echipa arată groaznic! Pe 26 noiembrie, la o zi după o remiză albă cu UTA pe teren propriu, finanțatorul ardelenilor confirma, încă o dată, că e rupt de realitate.

Nu sunt dezamăgit. Suntem în grafic şi luptăm, în continuare, pentru titlu. O să-și revină şi băieţii accidentaţi şi lucrurile se vor schimba în bine. Cu Mandorlini n-am nimic. Având în vedere ce revoluţie a fost în vară, n-are ce să mă nemulţumească. Omul îşi face treaba, echipa joacă un alt fotbal faţă de anii trecuţi. I-am pus ca obiectiv reconstrucţia echipei şi titlul. La mine nu există an fără să-mi doresc titlul. Nu bag atâţia bani fără să am acest obiectiv. Şi cred că suntem în grafic. În play-off contează ce facem. Acolo trebuie să fim la nivel maxim“, spunea Varga, în dialog cu prosport.ro. Din momentul acordării acestui interviu, CFR a făcut un punct în trei meciuri.

Mai întâi, a fost remiza cu Dinamo (1-1), într-un moment în care formația din Ștefan cel Mare era ciuca bătăilor, de râsul campionatului. Acest rezultat a fost urmat de o serie groaznică pentru pretențiile CFR-ului: opt meciuri în Superligă dintre care unul singur câștigat: 3-1 cu Farul acasă. În rest, ardelenii au acum șase partide la rând în care n-au bătut pe nimeni (trei egaluri, trei înfrângeri). Ultima dată când CFR s-a confruntat cu o asemenea criză a fost în sezonul 2014-2015, când echipa a avut opt meciuri la rând fără victorie în campionat (cinci egaluri, trei înfrângeri). În acel sezon, CFR s-a clasat pe 3, la 14 puncte de campioana FCSB.

Varga s-a mințit singur

Cum se elimină papiloamele în mod natural (3 zile)
19 aug.
913
4milion

Revoluție, vorbe goale...

Având în vedere că CFR nu bate pe nimeni și, mai grav, joacă foarte slab, e clar că zilele lui Mandorlini pe bancă sunt numărate. E posibil ca meciul cu Universitatea Cluj, de mâine, să fie chiar ultimul pentru italian în Gruia. De altfel, din declarațiile date de președintele Cristi Balaj reiese că sprijinul conducerii pentru Mandorlini s-a cam dus.

Orice antrenor e ţinut de rezultate. În iarnă, vom face o analiză şi vedem care va fi decizia cea mai bună. Suntem nemulţumiţi de rezultate, dar e o culpă comună, nu e doar vina antrenorului“, a spus Balaj la Orange Sport.

Iar Varga, abordat de PlaySport, a avut un discurs foarte schimbat față de acum trei săptămâni: „Nici mie nu-mi vine să cred ce rău merge echipa, mi-am dorit patru victorii din ultimele patru meciuri ale anului, dar am mers din rău în mai rău. E complicată situatia, nu-mi place ce se întâmplă. Așteptăm să vedem ce va fi la ultimul meci și apoi vom trage linie“.

În weekend, înainte ca CFR să piardă cu Sepsi, același Varga anunțase o mare revoluție la CFR într-o intervenție la „Fanatik“: „Pot să vă dezvălui un singur lucru și anume că vom face o campanie spectaculoasă de transferuri. Un fotbalist de primă ligă din Argentina, un atacant formidabil, genul de mijlocaș-atacant care face diferența și dă multe goluri și care va fi adus, probabil, pe o sumă-record pentru România. Vreau neapărat titlul, voi aduce sigur cinci jucători, poate chiar șase sau șapte. Va fi cea mai spectaculoasă campanie de transferuri a CFR-ului de când am preluat această echipă“.

Asta vă va vindeca genunchii și articulațiile! Metodă naturală
19 aug.
598
2milion

După asemenea promisiuni, rămâi cu o singură întrebare. Ce-i drept, una fără răspuns: dacă urmează să fie aduși jucători pe sume-record, în ceea ce va fi cea mai spectaculoasă campanie de achiziții sub comanda lui Varga, atunci de ce în vară la CFR s-a făcut o tăiere drastică de costuri, cu o campanie de transferuri care a coborât nivelul, în loc să-l ridice?

În fotbalul nostru dominat de vorbe goale și amatorism însă, astfel de „strategii“ reprezintă „specialitatea casei“. Nu degeaba am ajuns să avem un campionat care, în acest sezon, a încheiat socotelile cu cupele europene în luna august.

Superliga 2023-2024, etapa a 21-a (ultima din 2023)

Ieri

FC U Craiova 1948 – Petrolul 2-0

Poli Iași – FCSB 1-3

Astăzi

UTA – Universitatea Craiova 17.30

Farul Constanța – Rapid 20.30

Dacă aveți prostatită sau alergați frecvent la baie citiți urgent
19 aug.
736
3milion

Mâine

Hermannstadt – Sepsi 17.00

CFR Cluj – Universitatea Cluj 19.45

Vineri

Oțelul Galați – Botoșani 17.30

Dinamo – Voluntari 20.30

Clasament

1. FCSB 21 13 5 3 38-20 44

2. CFR Cluj 20 9 6 5 33-21 33

3. Universitatea Craiova 20 9 6 5 29-21 33

4. Rapid 20 8 8 4 34-22 32

5. Sepsi 20 8 5 7 26-24 29

6. Universitatea Cluj 20 7 8 5 28-27 29

7. Farul Constanța 20 8 5 7 30-31 29

8. Hermannstadt 20 6 10 4 26-22 28

9. FC U Craiova 1948 21 8 3 10 33-33 27

10. Petrolul 21 5 12 4 22-22 27

11. Oțelul Galați 20 5 11 4 22-20 26

12. Voluntari 20 6 6 8 26-33 24

13. UTA 20 5 8 7 21-26 23

Am slăbit 28 kg în 4 săptămâni! Consumați înainte de somn un
19 aug.
687
3milion

14. Poli Iași 21 5 8 8 25-31 23

15. Dinamo 20 3 4 13 12-31 13

16. Botoșani 20 0 9 11 18-39 9

*Locurile 1-6 intră în play-off (tur-retur, în total 10 etape).

*Locurile 7-16 vor continua în play-out (manșă unică, în total 9 etape).

*Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locurile 2 și 3 din play-off, în Europa Conference League.

*Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

*Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Aceasta vă va vindeca genunchii și articulațiile în 2 nopți
19 aug.
430
2milion
👉 Recomandăm
Toate știrile