Ce trebuie să pui în gogoși, ca să iasă pufoase. Secretul la care apelează gospodinele pricepute
Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, fiind apreciate deopotrivă de copii și de adulți. În plus, reprezintă un preparat la îndemâna oricui, deși au câteva secrete.
Nu este necesar să fii un bucătar/cofetar experimentat pentru a le realiza, dar, ca să iasă pufoase ca la patiserie, trebuie să ții cont de câteva detalii.
Click! a publicat o rețetă simplă, cu care nu ai cum să dai greș, insistând pe micile secrete ale gogoșilor reușite.
Rețeta gogoșilor pufoase
Ingredientele de care ai nevoie:
Două ouă
500 g făină pentru patiserie
200 ml lapte cald
50 g zahăr
50 g unt, topit și răcit
O linguriță esență de vanilie
Șapte grame de drojdie uscată activă
O cantitate mică de bicarbonat de sodiu (ingredientul secret)
Ulei pentru prăjit
Zahăr pudră pentru presărat.
Instrucțiuni:
Într-un castron mare, amestecă drojdia uscată activă cu laptele cald și o linguriță de zahăr. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când se activează drojdia și începe să se formeze spumă.
Adaugă făina în castronul cu amestecul de drojdie, apoi adaugă restul de zahăr, ouăle, untul topit și esența de vanilie. Amestecă bine, până obții un aluat omogen și elastic.
Presară și puțin bicarbonat de sodiu- secretul pentru o textură aerată - și amestecă ușor. Bicarbonatul de sodiu va reacționa cu acidul din aluat și va elibera dioxid de carbon, ceea ce va ajuta la creșterea gogoșilor și la obținerea unei texturi mai pufoase.
Acoperă castronul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul.